Finalisten 2022 bekend - Jonge Ondernemersprijs

Finalisten 2022 bekend

Drie finalisten dé Jonge Ondernemersprijs van het Noorden bekend
De drie finalisten van de Jonge Ondernemersprijs van het Noorden zijn vandaag door de jury bekend gemaakt.

Buck van der Weerd van E-Bike Friesland, David Holwerda van Reconcept en Marieke de Boer van IMPACD Boats zijn de kansmakers op de felbegeerde titel. De finale zal plaatsvinden op 17 november 2022 in de provincie Drenthe.

Acht jonge ondernemers uit Friesland, Drenthe en Groningen strijden elk jaar om de titel ‘Jonge Ondernemersprijs van het Noorden’. Het traject van de Jonge Ondernemersprijs bestaat uit bedrijfspitches, een uitdagende bustour, uitgebreide bedrijfsscan en een grote finale.

De vakkundige jury beoordeeld de kandidaten en bestaat uit:

  • Jeanine Grevink van Stork
  • Manja de Wilde – Sybring van ABN Amro
  • Theo Vrieswijk van Deloitte
  • JOP winnaar van 2018: Jan-Harmen Akkerman van TanQyou
  • JOP winnaar van 2020: Jeroen Frank Poelsma van Remarketed
  • JOP winnaar van 2021: Max Wortmann van Wortmann Milieutechniek

De jury kijkt onder andere naar de bedrijfsresultaten, innovatie, bedrijfsstrategie en de gedrevenheid van de jonge ondernemers.

Ruth Rottiné van Marketingbureau Wettermerk BV

Aan het einde van de jaarlijkse bustour worden door de jury de drie finalisten gekozen. Tijdens de bustour reizen de acht ondernemers door Friesland, Drenthe en Groningen om deel te nemen aan diverse uitdagende en grensverleggende activiteiten. Dit jaar bestond de bustour uit een workshop ‘Luisteren met je ogen’, een workshop ‘Connect The Turbines’ en als afsluiter een allesbepalende pitch voor de kritische jury.

De jury heeft na een lange discussie een weloverwogen keuze gemaakt en bepaalt dat Buck van der Weerd van E-Bike Friesland, David Holwerda van Reconcept en Marieke de Boer van IMPACD Boats de drie jonge ondernemers zijn die naar de grote finale gaan.

Tot de finale, die op 17 november plaats zal vinden, zal de jury de drie finalisten bezoeken en zal er een bedrijfsscan plaatsvinden die door een onafhankelijke groep professionals uitgevoerd zal worden.

Aanmelden voor dé Jonge Ondernemersprijs van het Noorden 2023 kan via https://www.jongeondernemersprijs.nl/aanmelden-jop/

Aftermovie bustour Jonge Ondernemersprijs 2022: https://youtu.be/NHQR_oGG-cw